Bărbatul care s-a sinucis azi în fața Ambasadei Rusiei vorbea în numele taților români deși era condamnat la 15 ani de închisoare pentru pedofilie

Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA, s-a urcat, în această dimineaţă, la volanul maşinii înmtriculate pe numele tatălui său şi a condus până la Ambasada Rusiei la Bucureşti. În momentul în care a ajuns în zonă, el s-a stropit cu benzină, şi-a dat foc şi apoi a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei.

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a catalogat incidentul drept „un act terorist”.  „De fapt, a avut loc un atac terorist în această dimineaţă devreme, deşi sunt multe circumstanţe care fac acest incident mai greu de înţeles”, a spus Kuzmin pentru postul de televiziune Rossia-24.

Procurorul Bogdan Staicu a făcut primele declarații cu privire la evenimentul grav produs în această dimineață, în care un bărbat a intrat cu mașina în sediul Ambasadei ruse, după care s-a incendiat. ”Din primele date, evenimentul a constat în lovirea porților cu mașina, urmată de incendiere în propriul autoturism. Persoana a aprins un dispozitiv și în felul ăsta s-a produs incendiul din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea. La cercetarea de la fața locului, în interiorul mașinii au fost găsite recipiente pentru substanțe inflamabile. Erau mai multe recipiente, vopseluri de acest gen. Investigația vizează inclusiv episoadele anterioare evenimentului din această dimineață, sunt puse cap la cap informații, se efectuează inclusiv audieri care vor contura cu siguranță traseul pe care l-a avut inclusiv înainte de eveniment”, a declarat Bogdan Staicu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Bogdan Drăghici a fost condamnat, ieri, la 15 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat că şi-a batjocorit fiica. De asemenea, el era cercetat şi într-un alt dosar penal, tot pentru infracţiuni de agresiune sexuală. Bogdan Gheorghe Drăghici avea interdicţia de a părăsi ţara până la data de 26 mai 2022 şi se afla sub control judiciar.

Pe vremea când Traian Băsescu era primar al Bucureștiului, Bogdan Drăghici era șef de cabinet al acestuia, însă a fost și sub-secretat de stat în Ministerul de Interne.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*