Securistul care s-a ocupat ani buni cu „activitățile subversive din artă și cultură” a dat o lecție „de manual” la Înalta Curte, acolo unde a fost audiat în Dosarul morții disidentului Gheorghe Ursu. Acesta a arătat că inculpații Marin Pîrvulescu și Vasile Hodiș n-ar fi avut „nicio competență” în a-l ancheta pe disident și că Securitatea prefera măsurile preventive pentru a „neutraliza” pe cei care îi considera că amenință „orânduirea socialistă”.
Audierile din dosarul lui Gheorghe Ursu continuă în apel cu atenție deosebită pe linia procedurilor Securității și deloc pe subiectul care i-a adus sfârșitul inginerului Gheorghe Ursu, singurul care a avut „tupeul” să critice în gura mare decizia lui Nicolae Ceaușescu de a nu reconsolida clădirile din București care fuseseră afectate de cutremurul din 1977. Pe această temă, Gheorghe Ursu a adresat și o scrisoare deschisă postului Radio Europa Liberă.
La proces, de câteva termene încoace, foști ofițeri de Securitate sau de Miliție sunt chemați în instanță să dea detalii despre felul în care acționau „oficial” cele două structuri, iar rezultatul e că aceștia dau vina unii pe alții pentru moartea lui Gheorghe Ursu în timpul anchetei: securiștii pe milițieni și invers.
După audierea lui Aurel Rogojan (mâna dreaptă a lui Iulian Vlad, ultimul șef al Securității) și cea a lui Mihail Creangă (șeful Arestului Miliției), a venit rândul lui Vasile Mălureanu să vorbească la Înalta Curte.
Lasă un răspuns