5.000 de liberali la Romexpo în plină pandemie, Florin Cîțu: nicio șansă de amânare a congresului

Congresul PNL va fi organizat sâmbătă la Romexpo, în prezența a 5.000 de delegați. Ludovic Orban și Florin Cîțu și-au depus candidatura pentru președinția Partidului Național Liberal.

Alin Stoica, fost prefect al Capitalei, consideră că organizarea Congresului PNL, cu 5.000 de participanţi, nu ar trebui permisă, conform normelor legale şi „regulilor de bun simţ”, în condiţiile în care limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000 de persoane, la o incidenţă de peste trei la mie a cazurilor COVID.

„Potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5.000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000, iar limita pentru proteste este de 100 de persoane. Autorităţile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac.”, a scris Alin Stoica, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

El consideră că organizatorii congresului PNL „au interpretat fantezist legea, dincolo de limita bunului simţ”. Art. 1, pct. 8 indice 1 din Anexa 3 a HG 932/2021, modificat prin HG 990/2021 priveşte spectacolele şi concertele, care se pot desfăşura doar cu respectarea Ordinului comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii și nu privește congresul unui partid. Reglementarea specifică pentru conferinţe, la alte puncte ale aceleiaşi Hotărâri de Guvern descrie scenariul de peste 3/1000. Conform acestui punct, conferinţele pot fi organizate cu maxim 150 de persoane la interior în cazul în care incidenţa este între 3 şi 6 la mia de locuitori. Iar Ordinului comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii, 3245/2020, modificat prin Ordinul 3032/2021, care nu a mai fost actualizat după ce au fost permise spectacolele în cazul unei incidenţe de peste 3/1000 prevede doar că sunt interzise spectacolele în cazul în care este depăşită această incidenţă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*